POLITIKA TRGOVINE

NANDIKA Ltd., z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani NANDIKA Ltd., Inniscarra, Main Street, Rathcoole, D22 RP77 Co. Dublin, Irska („Nandika/ponudnik“).

V Nandiki cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo.

Ta politika zasebnosti se lahko kadar koli spremeni ali dopolni brez predhodnega obvestila. Z uporabo spletne strani ponudnika po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da se s spremembami in dopolnitvami strinja.

Uporabnik z uporabo spletne strani potrjuje, da sprejema in se strinja s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor za posamezne primere niso potrebne dodatne oblike soglasja.

Naše dejavnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredba (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku teh podatkov) (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencije Sveta Evrope. (ETS št. 108, ETS št. 181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalne zakonodaje Republike Slovenije (Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. L. RS, št. 94/ 07), Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT , Ur. L. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).

Ker se zavedamo, da vam vaša zasebnost in poznavanje procesov obdelave vaših osebnih podatkov veliko pomenita, vas tudi vabimo, da več o posameznih segmentih varstva osebnih podatkov preberete v smernicah Informacijskega pooblaščenca, ki deluje kot pristojni državni organ za nadzor okvira varstva pravnih osebnih podatkov.

Osebni podatki

Osebni podatki so podatki, ki vas identificirajo kot posameznika: vaše ime, priimek, e-pošta ali običajni naslov itd.

Za poslovne namene Nandika zbira naslednje uporabniške podatke:

  • Ime in priimek,

  • Naslov in kraj stalnega prebivališča,

  • Email naslov,

  • Kontaktna telefonska številka,

  • In druge informacije, ki jih vnesete v ustrezne obrazce na spletnem mestu.

Z registracijo in/ali oddajo naročila na spletni strani se izrecno strinjate, da lahko Nandika pridobi osebne podatke (ime, naslov, e-naslov in morebitne druge podatke, posredovane ponudniku za namene izpolnitve pogodbe – naročila so podana prostovoljno s strani kupca), razen za namene pogajanj o pogodbi ali za izpolnitev pogodbe – naročilo (kot je določeno v 10. členu veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov), ki se uporablja tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporablja ponudnika (obveščanje po telefonu in SMS, tiskani mediji, nenaslovljena in naslovljena direktna pošta, e-pošta ipd.), ter za namene statistične in tržne analize v zvezi z neposrednim trženjem, trženjskega profiliranja in segmentacije. Na ta način bomo poskrbeli, da boste ves čas ustrezno obveščeni o naših aktualnih ponudbah, hkrati pa boste obveščeni le o ponudbi izdelkov, ki najbolj ustrezajo vašim željam.

Kot stranka morate ob registraciji in/ali oddaji naročila na spletnem mestu z oznako »Naročite se na e-novice« izrecno dati soglasje za neposredno trženje preko e-pošte Nandik. V nasprotnem primeru kupec ne bo prejemal neposrednega trženja po e-pošti, niti ne bo ustrezno obveščen o spletnih akcijah ponudnika.

Za preklic soglasja za neposredno trženje po e-pošti se dogovorite:

s pošiljanjem povratnega e-pošte kot odgovor na določeno e-pošto, ki jo ponudnik prejme ob vsakem izvajanju neposrednega trženja, in/ali; z izpolnitvijo spletnega obrazca, do katerega je povezava navedena v vsakem prejetem elektronskem sporočilu s strani ponudnika pri izvajanju neposrednega trženja.

O možnosti preklica privolitve za izvajanje neposrednega trženja boste pravočasno obveščeni po elektronski pošti.

Ponudnik bo upošteval vašo zahtevo za preklic in dosledno uredil preklic soglasja za namen neposrednega trženja prek ustreznih ali vseh oglaševalskih kanalov najkasneje v 15 dneh in vas o tem pisno ali na drug dogovorjen način obvestil v roku naslednjih pet dni. Pri tem ne trpite nobenih stroškov. Ponudnik vam zagotavlja tudi vse druge pravice v skladu z veljavno zakonodajo, ki je opredeljena v nadaljevanju.

Ponudnik ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar to dovolite oz. se strinjam s tem, tj. pri naročanju izdelkov ali storitev, ko se naročite na prejemanje e-novic, sodelujete v nagradni igri ipd. ali kadar obstaja zakonska podlaga za zbiranje osebnih podatkov ali ima ponudnik legitimen interes za obdelavo.

Ponudnik zbira in obdeluje vaše osebne podatke na naslednjih pravnih podlagah:

  • Pravo in pogodbena razmerja,

  • Privolitev posameznika.

  • Legitimni interes.

Obdelava po zakonu in pogodbenem razmerju

V primeru, da je posredovanje osebnih podatkov pogodbena obveznost, obveznost, potrebna za sklenitev in izvedbo pogodbe s ponudnikom, ali zakonska obveznost, morate osebne podatke posredovati; v primeru, da osebnih podatkov ne posredujete, s ponudnikom ne morete skleniti pogodbe, prav tako ponudnik ne more opravljati storitev ali dobavljati izdelkov po pogodbi, saj nima potrebnih podatkov za izvedbo pogodbe.

Namen obdelave  – podrobnejša razlaga

Sklenitev in izvajanje pogodbe, sklenjene s ponudnikom, vključno s ponudnikovim izpolnjevanjem vaših naročil (dobava izdelkov in opravljanje storitev), komunikacijo z vami, preverjanjem vaših plačil in izpolnjevanjem drugih obveznosti. Nandika svoje kupce obvešča o svojih izdelkih, storitvah in vsebinah na podlagi zakona ZEKom-1 (Zakon o elektronskih komunikacijah Republike Slovenije, ki se izvaja na podlagi Direktive 2002/58/ES Evropskega parlamenta in Svet z dne 12. julija 2002). Stranka lahko kadarkoli zahteva prekinitev takšne komunikacije in obdelave osebnih podatkov. Stranka lahko takšno komunikacijo kadar koli prekine prek povezave za odjavo v prejetih sporočilih ali s pisno zahtevo na elektronski naslov   office@mynandika.com

Obdelava na podlagi pravnega interesa

Ponudnik lahko podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa, ki ga zasleduje ponudnik, razen če nad temi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. V primeru zakonitega interesa ponudnik vedno opravi oceno v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Namen obdelave – podrobnejša razlaga

Splošna statistična obdelava podatkov o strankah in njihovih naročilih ter potencialnih strankah (kontaktih) za namene analize interne prodaje, ponovnih nakupov, agregatnega vedenja strank, optimizacije oglaševanja in optimizacije poslovanja. Kupci (kontakti), na podlagi katerih izvajamo interno analizo prodaje, ponavljamo nakupe in agregiramo vedenje strank ter spremljamo in optimiziramo našo poslovno učinkovitost ter optimiziramo oglaševanje,

  • prodajo spremljamo preko naših prodajnih kanalov (internet).

  • spremljamo, koliko strank opravi ponovne nakupe, kako hitro in v kakšni vrednosti.

  • spremljamo splošno prodajno statistiko, kot so povprečna vrednost vozička, število izdelkov po naročilu in podobno.

  • spremljamo odzive na e-pošto, SMS sporočila, telefonske klice in različna oglasna sporočila (spletni oglasi) in na podlagi tega optimiziramo svoje oglaševanje (odločamo se, kaj, kje, komu in kako bomo oglaševali).

  • Tovrstno statistično spremljanje nam omogoča optimizacijo poslovanja in oglaševanja nasploh ter na podlagi tega uporabnikom ponuditi cenovno ugodne izdelke in storitve.

V Nandiki na podlagi našega zakonitega interesa obdelujemo podatke o poslovnih in nesprejetih naročilih na daljavo, ki določajo, ali in kateri kupci nesorazmerno naročajo izdelke s plačilom po povzetju in nato teh izdelkov ne sprejemajo, kar nam povzroči poslovno škodo, želimo preprečiti.

Ko takšne stranke identificiramo, jim preprečimo naročanje izdelkov v spletni trgovini s plačilom ob prevzemu, vendar jim je še vedno dovoljeno naročanje izdelkov z drugimi načini plačila.

V Nandiki na podlagi zakonitega interesa občasno pošiljamo e-poštna sporočila potencialnim strankam, ki so v nakupovalno košarico dodale izbrane izdelke, a niso dokončale nakupa, z namenom, da bi poskusili dokončati nakup ali dali pomoč in informacije v zvezi s tem.

Če tega ne želite, lahko to vrsto obdelave podatkov kadar koli prekinete ali s pisno zahtevo na elektronski naslov  office@mynandika.com .

V okviru osnovne personalizirane komunikacije (preko elektronske pošte, SMS-ov, telefonskih klicev, pošte, obvestil brskalnika, informacij o spletnih straneh, družbenih omrežij) vam skušamo predstaviti ustrezne ponudbe, popuste in druge vsebine, ki bi vas lahko zanimale glede na vašo preteklost. interakcije. z nami.

Za to uporabljamo naslednje podatke:

  • Demografski podatki (spol, starost, naslov),

  • Zgodovina vaših nakupov (kupljeni izdelki, čas nakupa, število nakupov),

  • Preprosto obravnavajte vedenje na spletnih mestih Mynandika (ogled posameznih izdelkov ali vsebine, ki lahko sproži pošiljanje prilagojenih sporočil), ne da bi te podatke uporabili za ustvarjanje uporabniških profilov,

  • Vaši odgovori (odpiranje sporočila, klik na povezavo, nakup) na različna sporočila, ki vam jih pošiljamo.

Ne uporabljamo nobenega polavtomatskega ali samodejnega profiliranja, temveč le izbiramo ustrezne nabore prejemnikov za posamezna sporočila. Pri tem se nikoli ne osredotočamo na posamezne podatke, temveč izvajamo agregatno obdelavo večjih skupin.

Na podlagi teh informacij je lahko odvisno od tega, katera sporočila prejmete od nas:

katere izdelke in vsebine vam bomo predstavili, da vas bodo kar najbolj zanimale,
kakšne ponudbe boste prejeli (stranke z večjim številom ali pogostnostjo nakupov pri Mynandiki dobijo boljše ponudbe),
kako pogosto vam bomo pošiljali sporočila in po katerih komunikacijskih kanalih.

Stranka lahko takšno komunikacijo kadar koli prekine prek povezave za odjavo v prejetih sporočilih ali s pisno zahtevo na elektronski naslov  office@mynandika.com

Uporaba oglaševalskega orodja Facebook Facebook Custom Audiences

Pri Nandiki na podlagi zakonitega interesa za spletno oglaševanje uporabljamo tudi storitev Facebook Custom Audiences, bodisi kot del izvajanja osnovne personalizirane komunikacije na podlagi našega zakonitega interesa bodisi kot del pridobljenega soglasja za komunikacijo s personaliziranimi ponudbami. in vsebino na podlagi uporabniškega profila.

Ta storitev deluje na naslednji način:

  • Vaš e-poštni naslov, ki smo ga pridobili med vašim nakupom ali vašim prostovoljnim vstopom, naložimo na Facebook.

  • Facebook primerja vaš e-poštni naslov z vašo bazo uporabnikov in ugotovi, ali ste uporabnik Facebooka

  • Če niste uporabnik Facebooka, se z vašim e-poštnim naslovom ne zgodi nič in Facebook z njim ne izvaja nobenih dejavnosti,

  • Če pa ste uporabnik Facebooka, vas bo Facebook dodal na novo ustvarjen seznam prilagojenih ciljnih skupin, kar nam bo le in izrecno omogočilo prikazovanje prilagojenih oglasov tej skupini uporabnikov na Facebooku,

  • Na podlagi tega vam lahko prikažemo bolj ciljno usmerjene in personalizirane oglase na Facebooku in predvsem dodatne popuste.

To lahko kadar koli prekinete z našega spletnega mesta ali s pisno zahtevo na elektronski naslov  office@mynandika.com

Obdelava na podlagi vašega natečaja

Ponudnik zbira in obdeluje (uporablja) vaše osebne podatke tudi za naslednje namene, ko daste privolitev:

  • Zagotavljanje dostopa in uporabe svojega spletnega računa pri ponudniku in ponudnikovi spletni trgovini ter iz tehničnih razlogov administracije na spletni strani ponudnika,

  • Zagotavljanje, da lahko dostopate do posebnih informacij, ki so vam na voljo na spletnem mestu ponudnika in na vašem spletnem računu/profilu, ki ga zagotovi ponudnik,

  • Pripravite in pošljite personalizirane e-novice, če ste nanje naročeni,

  • pošiljanje komercialnih ponudb in drugih vsebin preko e-pošte, SMS sporočil, redne pošte ali telefonskih klicev ter družbenih omrežij (Facebook, Instagram), če za to ni druge podlage in ste se s tem strinjali,

  • Vse druge namene, za katere se izrecno strinjate s sodelovanjem s ponudnikom.

Pogodbena obdelava osebnih podatkov 

Kot posameznik se zavedate in se strinjate, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko obdelujejo zaupne podatke izključno v imenu ponudnika, v mejah ponudnikovega pooblastila (v pisni pogodbi ali drugem pravnem aktu) in v skladu z nameni, opredeljenimi v tej politiki zasebnosti.

Pogodbeni obdelovalci, s katerimi ponudnik sodeluje, so:

  • Računovodski servis; odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja,

  • ponudniki obdelave in analitike,

  • vzdrževalci informacijskih sistemov,

  • ponudniki elektronske pošte,

  • Ponudniki plačilnih sistemov,

  • ponudniki sistemov za upravljanje odnosov s strankami,

  • Ponudniki spletnih oglaševalskih rešitev.

Ponudnik vaših osebnih podatkov ne bo posredoval nepooblaščenim tretjim osebam.

Pogodbeni obdelovalci lahko obdelujejo osebne podatke le v skladu z navodili upravljavca in osebnih podatkov ne smejo uporabljati za zasledovanje lastnih interesov.

Upravljavec in uporabniki osebnih podatkov ne izvažajo v tretje države.

Shranjevanje osebnih podatkov

Ponudnik bo vaše osebne podatke hranil le toliko časa, kolikor bo potrebno za dosego namena, za katerega so bili osebni podatki zbrani in nadalje obdelani. Tiste osebne podatke, ki jih ponudnik obdeluje na podlagi zakona, hrani ponudnik za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Osebne podatke, ki jih obdeluje ponudnik za namen sklenitve pogodbenega razmerja s posameznikom, ponudnik hrani toliko časa, kot je potrebno za izvedbo pogodbe, in 5 let po njeni odpovedi, razen v primerih, ko gre za spor. med vami in ponudnikom. ; v takem primeru ponudnik hrani podatke 5 let po pravnomočnosti sodne ali arbitražne odločbe oziroma poravnave oziroma, če ni prišlo do sodnega postopka, 5 let od dneva mirne rešitve spora.

Tiste osebne podatke, ki jih ponudnik obdeluje na podlagi osebne privolitve posameznika ali zakonitega interesa, ponudnik hrani trajno, do preklica te privolitve s strani posameznika oz. zahteve za prekinitev obdelave. Ponudnik takšne podatke pred preklicem izbriše le, če je namen obdelave osebnih podatkov že dosežen ali če tako določa zakon.

Po preteku obdobja hrambe upravljavec osebne podatke učinkovito in trajno izbriše, tako da jih ni več mogoče povezati z določeno osebo.

Svoboda izbire

Podatke, ki jih posredujete o sebi, nadzorujete vi. Če se odločite, da svojih podatkov ne boste posredovali ponudniku, potem ne boste mogli dostopati do določenih strani ali funkcij na spletnem mestu. Posamezniki, ki se želijo odjaviti od prejemanja e-novic, naj nas obvestijo na e-naslov  office@mynandika.com . Če se vaši osebni podatki spremenijo (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), nas o spremembi obvestite na e-naslov  office@mynandika.com .

Piškotki

Piškotki so neopazne datoteke, ki so začasno shranjene na vašem trdem disku in omogočajo ponudniku, da prepozna vaš računalnik ob naslednjem obisku spletne strani. Ponudnik uporablja piškotke samo za zbiranje informacij v zvezi z uporabo spletne strani in za optimizacijo svojih spletnih oglaševalskih dejavnosti.

Oglaševalski piškotki spremljajo posameznikovo uporabo spletne strani ponudnika, razen če se posameznik strinja z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

VARNOST

Vsi posredovani podatki so zaščiteni pred vdori tretjih oseb, kar vam zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s ponudnikom. Zaščita osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih ponudnik prejme o vas, ko obiščete in uporabljate našo spletno stran ali ko opravljate druge aktivnosti na spletnem mestu (registracija in/ali nakup izdelka). Ponudnik se zelo trudi zagotoviti varnost osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipulacijo in nepooblaščenim dostopom ali nepooblaščenim odkritjem. Ponudnik zaščite zagotavlja različne ukrepe in informacijske mehanizme, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne strani in varnost prenosa podatkov na njej.

Pravice mladoletnikov

Ponudnik vsem staršem in skrbnikom močno priporoča, da svoje otroke in skrbnike naučijo varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na spletu. Mladoletne osebe ne smejo prenašati nobenih osebnih podatkov na spletne strani brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Ponudnik nikoli ne bo zavestno zbiral osebnih podatkov od oseb, ki bi vedele, da so mladoletne.

Posamezne pravice v zvezi z obdelavo podatkov

V zvezi s svojimi osebnimi podatki imate številne pravice. Ti vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

Pravica do seznanitve: pravica vedeti, katere podatke zbiramo o vas, za kakšne namene in kako dolgo, kje pridobimo vaše osebne podatke, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas obdeluje in kakšne so vaše druge pravice. povezavo z obdelavo vaših osebnih podatkov. Vse to si lahko preberete v poglavju »Politika zasebnosti«, če imate kakršna koli vprašanja, nam lahko pišete na  office@mynandika.com .

Pravica do preklica privolitve: če ste kot posameznik privolili v obdelavo svojih osebnih podatkov (za enega ali več posebnih namenov), imate pravico, da to privolitev kadar koli prekličete, brez poseganja v zakonitost podatkov. obdelava, opravljena pred njenim preklicem. Privolitev se lahko prekliče s pisno izjavo, poslano na  office@mynandika.com . Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov nima negativnih posledic ali sankcij za posameznika. Po preklicu soglasja za obdelavo osebnih podatkov pa upravljavec posamezniku morda ne bo več mogel zagotavljati ene ali več svojih storitev v primeru storitev, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče zagotoviti.

Pravica do dostopa do osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) pridobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in, kjer je to primerno, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij (o nameni obdelave, vrste osebnih podatkov, uporabniki). , o rokih hrambe oziroma merilih za določanje rokov, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravici do omejitve in ugovora obdelavi ter pravici do pritožbe pri nadzornem organu, viru podatkov, če podatki niso bili zbrani od vas, obstoj odločitve o avtomatiziranem sprejemu, vključno s profiliranjem, razlogi za to ter pomen in posledice takšne obdelave za vas ter druge informacije v skladu s 15. členom GDPR).

Pravica do popravka osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke o vas. Kot posameznik imate pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave, ob upoštevanju namena obdelave.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, ponudnik pa mora podatke izbrisati brez nepotrebnega odlašanja, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov: podatki niso dlje potreben za namene, za katere je bil zbran oz. drugače obdelana; če privolitev prekličete in za obdelavo ni druge pravne podlage; če ugovarjate obdelavi in za obdelavo ni prevladujočih legitimnih razlogov; podatki so bili obdelani nezakonito; podatke je treba izbrisati, da se izpolnijo pravne obveznosti po pravu EU ali pravu države članice, ki velja za ponudnika; podatki so bili zbrani v zvezi s ponudbami storitev informacijske družbe.

Vendar pa kot posameznik v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku 17. člena GDPR, nimate pravice do izbrisa podatkov.

Pravica do omejitve obdelave: kot posameznik imate pravico, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov: če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki ponudniku omogoča preverjanje točnosti podatkov; obdelava je nezakonita in nasprotujete izbrisu podatkov in namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe; ponudnik podatkov ga ne potrebuje več za namene obdelave, vendar ga potrebujete za uveljavljanje, uveljavljanje in obrambo pravnih zahtevkov; ste vložili ugovor na obdelavo, dokler se ne preveri, ali legitimni razlogi ponudnika prevladajo nad vašimi razlogi.

Pravica do prenosljivosti podatkov: kot posameznik imate pravico do prejemanja osebnih podatkov o vas, ki ste jih posredovali ponudniku v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu. ne da bi vam ga ponudnik zagotovil. so bili posredovani osebni podatki, ki to ovirajo, in sicer kadar: obdelava temelji na privolitvi ali pogodbi in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi. Kot posameznik imate pri uveljavljanju te pravice prenosljivosti pravico do prenosa osebnih podatkov neposredno od enega upravljavca (ponudnika) k drugemu, kjer je to tehnično izvedljivo.

Pravica do ugovora obdelavi: Kot posameznik imate iz razlogov, ki se nanašajo na vašo specifično situacijo, pravico kadar koli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov, potrebnih za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javnih pooblastil. prenesena na ponudnika (člen 6(1) GDPR)) ali je potrebna za zakonite interese, ki jih zasleduje ponudnik ali tretja oseba (točka (f) člena 6(1) GDPR), vključno s profiliranjem na podlagi teh obravnav; ponudnik preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene trženja, ima posameznik pravico kadar koli ugovarjati obdelavi podatkov, ki se nanašajo nanj, za namene takega trženja, vključno z ustvarjanjem profilov, kolikor se nanaša na takšno neposredno trženje; če posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki za te namene ne obdelujejo več. Kadar se podatki obdelujejo za znanstvene, zgodovinske ali statistične namene, ima posameznik pravico ugovarjati obdelavi podatkov, ki se nanašajo nanj, iz razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, razen če je obdelava potrebna za opravljanje naloge. izvede. iz razlogov javnega interesa.

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu:

brez poseganja v katero koli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi, kjer imate običajno prebivališče, kraj dela ali domnevno kršitev. Slovenija je informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Brez poseganja v katero koli drugo (upravno ali izvensodno) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico do učinkovitega pravnega sredstva zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa v zvezi z njim, pa tudi v primeru, da nadzorni organ ne upošteva vašo pritožbo ali v treh mesecih ne obvesti o situaciji ali odločitvi o pritožbi. Za postopke zoper nadzorni organ so pristojna sodišča države članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

Posameznik lahko vse zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki naslovi na upravljavca, pisno, na  office@mynandika.com .

Za namene zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko upravljavec od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le, če dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati. Upravljavec mora na zahtevo posameznika, ki uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v enem mesecu od prejema zahteve.

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov je ponudnik dolžan obvestiti pristojni nadzorni organ, razen kadar je verjetno, da kršitev ni ogrožala pravic in svoboščin posameznikov. Kadar obstaja sum, da je bilo v primeru kršitve storjeno kaznivo dejanje, je ponudnik dolžan o kršitvi obvestiti policijo in/ali pristojno tožilstvo. V primeru kršitve, ki bi lahko povzročila veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznika, je ponudnik dolžan nemudoma oziroma če to ni mogoče, brez nepotrebnega odlašanja, o tem obvestiti posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Obvestilo posameznika mora biti podano v razumljivem in jasnem jeziku.

Objava sprememb

Vse spremembe naše politike zasebnosti bodo objavljene na tem spletnem mestu. Posameznik z uporabo spletne strani potrjuje, da sprejema in se strinja s celotno vsebino te politike zasebnosti.